miercuri, 31 martie 2010

30 martie

povestirea este fictiva, orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare

Azi se implinesc 8 ani de cand...de cand...la Sinaia...
Mi-a ramas intiparita intr-un colt ascuns din creier povestirea ei. Nu stiu daca a mai revenit dupa aceea, dar in acea zi a fost sigur la Sinaia.
Era soare, dar si putin racoare si tot i se succedau diferite decoruri prin fata ochilor. Era intr-un mic restaurant, apoi pe o banca intr-o mica piateta inconjurata de cladiri vechi, dar nicaieri nu era locul perfect.
Apoi, dintr-o data, se gasea exact unde trebuia sa fie: statea pe iarba, pe o portiune usor in panta, in parcul de la palatul Peles, exact langa bariera coborata ce nu-ti dadea voie sa te apropi de palat, pentru ca trecuse si ultima ora de vizita.
O strabatu un usor fior si niste vorbe suave i se incolaceau in creier, iar pe deget i se rasucea usor un inel... de marime universala. Foarte istet! Le stiti, sunt inelele acelea in forma de arc, cu care nu poti da gres nici la un elefant, nici la o furnica, pentru ca se strang dupa degetul fiecaruia.
Fiorii o strabat, iar timpanele si creierul de abia se mai pot concentra sa cuprinda intelesul cuvintelor ce se rostogolisera spre ea:

"Frumoasa aleasa a inimii mele,
In dimineata primaverii,
Accepta chemarea inimii mele,
De a-ti fi viata infloritoare ca o primavara
Si sufletul plin, ca o gingasa floare,
Alaturi de sufletul meu, pentru totdeauna !"


....si...galc...i se puse un nod in gat
___

Au trecut ani, azi e batrana, mai batrana cu 8 ani de zile....(nota editorului: exprimarea ar fi fost corecta temporal daca ar fi trecut 80 de ani, nu 8, dar autorului i-a placut mult si m-a convins sa o pastram).
Capul ii picoteste din cand in cand in barba, iar tocul scartaie monoton pe hartie. Gandurile o invaluie si iar s-a apucat de scris scrisori. Mi-a aratat-o pe cea scrisa tot pe un 30 martie:

"Daca as avea o floare, as pune-o in mijloc.
Daca as avea doua flori, le-as pune una langa alta.
Daca as avea trei, as face un buchet.
Daca as avea mai multe, as face o gradina de flori sa ti-o daruiesc.

Daca as avea o piatra as pune-o la picioarele mele.
Daca as avea doua, le-as pune una langa alta.
Daca as avea mai multe as face o poteca serpuita prin gradina de flori,
Catre inima ta.

Daca as avea o raza de soare, as lumina o floare si piatra de la picioarele mele.
Daca as avea doua, as lumina cele doua flori alaturate si cele doua pietre de la picioarele mele.
Daca as avea tot soarele, as lumina calea sufletelor noastre cand se intalnesc."........cam siropos...dar dehh....e 30 martie.....

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!