duminică, 9 martie 2008

Semaforul

Un semafor obisnuit, se aprindea rosu , galben, verde, singura lui calitate era ca se afla la iesirea din oras catre centura, zona unde destul de des se aseza o ceata densa de nu vedeai la trei metri.
De la semafor incolo se ridica un zid alb, dens - nu se zarea partea cealalta a drumului.Astazi pe la 5 dupa amiaza era o asfel de vreme si tot astazi un tinar Adi cu o minte sclipitoare vroia sa-si incerce inventia sa – proiectorul pe ceata – Proiecta pe zidul de ceata intii o plaja la malul marii
care se distingea foarte clar incit masinile (desi semaforul isi facea treaba aratind verde) se opreau un pic, iar apoi porneau foarte, foarte incet, pierzindu-se in valurile inspumate ale marii
proiectate pe ceata. Inventia functiona foarte bine si Adi lasa un prieten la proiector, selecta imaginea unei jungle si pleca la masina sa vada cit de mare era profunzimea imaginii.
Semaforul arata verde si intra. Ramase stupefiat, intrase parca intr-o jungla adevarata chiar si drumul nu mai era o sosea ci brazde de noroi, sleauri, crengi se aplecau peste tot si zgomote ciudate veneau de undeva. Merse mai departe si spre norocul lui jungla se lumina, se retragea.
In fata aparu o centura de palmieri, plaja si - oceanul cit vedeai cu ochii, in toate partile.
Inainta putin pe plaja si se opri linga un semafor care-i arata rosu si tocmai se intreba ce sa caute un semafor pe plaja (intr-un mod putin ortodox) cind din dreapta si din stinga tisnira siruri lungi de masini in viteza care se pierdura in jungla din capetele golfului pe care il facea aici uscatul.
Se facu liniste, semaforul arata mereu rosu, galben, verde dar masini nu mai treceau.
Se lasa seara si printre stelele necunoscute , distinse fericit ‘Crucea Sudului’ – era totusi pe pamint. I se facu frig si foame, mobilul n-avea semnal, extazul i se cam dusese si se viri in masina, simtinduse oarecum protejat. Era intuneric total si dinspre jungla se auzeau urlete infricosatoare cel putin pentru un om in postura lui. Adormi.
Dimineata se ivi vioaie si plina de soare incit Adi se simti mai fericit si pleca sa culeaga banane si nuci de cocos. Nu povestim aici chinurile si inteligentele solutii care l-au pus pina la urma in posesia a doua nuci de cocos si a trei banane.si nici cum ,dintr-un fir electric si-a facut un fel de undita cu care a pescuit un pestisor de 6 cm.. Toate astea ii rapira toata ziua asa ca minca bananele pe noapte si obosit se culca. Urmara la fel 4,5 zile cu mici diferente ( reusi sa faca foc
si-si fripse cu satisfactie pestii). Dupa doua saptamini ii crescuse barba , hainele se jerpelisera
si ori disperarea, ori epuizarea ii creeau intr-una vedenii (uneori chiar si auzenii si mirosenii)
Uite chiar si acum spre el se indrepta o piroga cu o fata nemaipomenit de frumoasa care-i aducea apa si mincare. Fata avea o piele cafeniu-aurie, ochi verzi adinci., de la solduri in jos un sarong albastru cu tot felul de pesti pictati pe el incit cind se unduia in mers aducea a sirena.
Baiatul ramase nemiscat cu ochii in ochii fetei si simti un fulger ca-i strabate inima, dar cum un
drum are doua capete si fata tresari si il lua de mina si alergara pina la piroga. Ii petrecu peste git un sirag de scoici ciudate , care avea din trei in trei scoici cite o piatra verde, albastra, rosie,
toate culorile. Si cum iubirea nu are nevoie de cuvinte (cel putin asa ne invata un cintec – minte el mint si eu), seara admirau bolta cereasca unul linga altul.
Dupa doua zile de rai , incerca sa o faca sa inteleaga sa-i arate drumul . Fata se uita la el cu ochi mari , intoarse semaforul cu 90 de grade , se urca in masina si ii facu semn sa intoarca masina in dreptul semaforului si cind se facu verde ii arata sa plece. Adi poni masina merse acum
de-alungul plajei , la capatul golfului gasi un drum de pamint, o lua pe el si in citeva minute ajunse pe o sosea, iesi din ceata si se trezi linga prietenul lui , linga semaforul de la centura.
Trecusera 8 minute de la plecarea lui. In masina era singur dar un melc urias se afla pe scaunul de linga el. Il duse la ureche si auzi valurile oceanului si cintecul fetei.
Se gindi mult sa cate fata si intr-un tiziu lua proiectorul in mina si-l zdrobi de pamint.

Niciun comentariu: