marți, 12 februarie 2008

Rio Carnival

Lumea regelui Momo era o lume colorata, o lume verde, albastra, galbena, rosie, cu frunze uriase si flori imense si intortochiate. Imnul tarii sale Carnival, era o samba indracita si bineinteles capitala se afla la Rio Carnival.
Si regele avea o fata, dar ce fata, supermodel in cui s-o pui. Regele o credea tot fetita si nu vroia in ruptul capului sa auda de maritis, dar batrinii sfetnici se adunara si cu toti in par aparura in fata regelui. Acolo aprinsera o oglinda magica si o vazura pe fata, Anihontas, dansind intr-un bar, bineinteles o samba indracita (toata muzica regatului era in ritmuri de samba) intr-un costum de samba, cu un evantai de pene uriase, rosii si verzi, pe spate, cu sinii pudrati cu praf de aur si o broderie de aur in loc de monochini, cu picioare superbe care nu stateau o clipa locului. Regele trebui sa recunoasca, dincolo de frumusetea imaginii, ca fata lui crescuse mare. Asa ca hotari sa cheme toti printii din lumea noastra si din alte lumi, din universul nostru si din alte universuri si sa-i anunte ca are o fata de maritat si pe care il alege fata, a lui sa fie odata cu jumatate din imparatie (jumatate acum si restul dupa… cind o aparea vreun nepot). Dar fata iubea deja pe un ucenic de bijutier, Jean Enrique Pablo Louis Mario Ricardo Alfonso Gomez (era unul singur).
Si venira de peste tot. Venira cu suite numeroase si care alegorice in centrul carora se afla cite un print.Venire cei de pe planeta cu doi sori si cei care au 7 luni pe cer in fiecare noapte, cei care au un cer rosu si cei cu cerul verde, cei cu o planeta mica cit un sfert din pamintul nostru si cei cu o planeta de 10 ori mai mare.
Primii venira cei de pe planeta MOCIDAD; in fata cortegiului dansa o tinara superba, cu un panas urias de pene mov si altele de trei ori mai mari pe spate (altceva nimic). In spatele ei veneau o duzina de luptatori de arte martiale in chimonouri albe si apoi un car cu o gradina alba, cu un podulet arcuit peste un riulet, plante, flori uriase, totul alb numai in spate, urias un Buda de aur. Sus, in bratele lui Buda – printul. O suita de 30 de gheishe cu chimonouri verzi, albastre, cu evantaie imense rosii si tot 30 de samurai in armuri pe umeri cu aripi si coifuri cu coarne, armuri rosii cu negru incheiau ceremonia.
Apoi cei de pe planeta VILLADOURA totul fiind in albastru de toate nuantele si in car o fintina imensa in care curgea intr-una apa si pe linga care dansatorii in costumele unor pesti nemaivazuti, de toate culorile curcubeului slaveau un zeu de trei ori mai mare, cu mustati si barba de alge,cu o hlamida albastra in bratele caruia se gasea alt print.
Si multi, multi altii cu panase de pene, costume ciudate – erau unii verzi, imbracati in arbori,cu coroane bogate – femei frumoase si barbati vigurosi, unii goi, altii parca indoindu-se de greutatea costumelor. Veneau cu rochi uriase de 3 metri la baza din pene, cu palarii din pene in culorile curcubeului. Imbracati in zaruri si carti de joc, in ceasuri, in indieni si in asteci, in pasari, in tigri, in serpi, in cavaleri, in beduini, in tot ce putuse nascoci universul. Si fiecare avea o parte din suita in fata, apoi un car in care trona un print si apoi restul suitei.
Totul se misca, ondula, se rasucea, se invirtea in ritm obsedant de samba. Totul dansa, totul cinta.
Curtea regelui MOMO, in frunte cu insusi regele, urmarea coplesita nemaipomenita parada.
Anihontas se strecura neobservata din balcon, iesi din palat, il lua de mina pe Louis Gomez si plecara pe plaja sa se ascunda in coliba unui pescar.
Regele trimise 3 curteni dupa fata, care strigara in fata colibei – ‘Dati-va prinsi’
Din coliba se auzi un raspuns ‘Plecati – nu va puneti cu noi – sintem Jean si Enrique si Pablo si Louis si Mario si Ricardo si Alfonso si Gomez si praf va facem’.
Curtenii se intoarsera la rege si-i spusera ca o armata rasarita cine stie de unde o apara pe fata. Si asa mai vrind mai nevrind regele ii lasa in pace sa se iubeasca si era si el multumit caci se gindea ca daca ar fi luat-o unul dintre printi, ceilalti ar fi pornit razboiul impotriva lui. Regele care era un intelept dadu un edict ca in fiecare an de aici in colo sa se faca o parada ca aceasta, intr-un loc special construit – sambodrom, sa se numeasca Carnival si cei mai buni sa cistige cupa Momo.

Niciun comentariu: