marți, 22 ianuarie 2008

A 25-a

Regina Angliei este o mare iubitoare de animale. In afara de animalele-simbol ale Marii Britanii – corbii, ciinii, caii, si de curind pisicile, a caror intretinere este preluata de regat, regina mai are propriile ei animale, un pechinez alb si o maimutica.Un valet angajat special ii aduce in lese astazi la a 25-a aniversare a incoronarii reginei Elisabeta a doua a Marii Britanii.
In fata palatului Buchingam, o multime de gura-casca sint tinuti la respect de garduri de protectie. Conform traditiei, au in miini flori, desene si alte cadouri pe care spera sa le poata oferi reginei. Inauntru lorzi, deputati, guvernul, politicieni.Sala de ceremonii a palatului este amenajata cu ghirlande de flori si foarte multe steaguri ale diferitelor grupari din Marea Britanie.In sala isi fac aparitia trompetisti cu niste trompete lungi care anunta in sunete cristaline sosirea reginei.Intra maiestuos, imbracata intr-un mantou vernil, cu celebra ei palarie vernil, cu o geanta vernil si cu bineinteles pantofii vernil cu un mic toc. In picioare saluta poporul englez si le aduce multumiri din partea tarii si a casei regale.Apoi, dreapta primeste omagiul din partea primului ministru.Ambasadorii coloniilor, in sir indian aduc cadouri si prezinta urarile de bine ale celorlalti suverani din imperiu.
Urmeaza ambasadorii celorlalte tari din lume, in frunte cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Rusiei, Chinei si tot asa. Ceremonia curge linistit si se apropie de sfirsit.
Deodata regina se apleaca spre conetabil si-i sopteste ceva. Conetabilul se indreapta catre paza, paza se indreapta catre paznicii de la usi si in curind toata sala zumzaia de soapte. De la balcon ziaristii si fotografii prezenti
fotografiau de zor in toate partile dar mai ales pe un dulap unde maimutica
Reginei, cu geanta vernil pe umar si in picioare cu pantofii vernil se plimba tantos. Asa cum cerea traditia, regina in picioarele goale, iesi sa salute poporul din fata palatului si mergind demna, saluta, lua o floare, doua si se indrepta, in picioarele goale catre trasura regala.
A doua zi toate ziarele expusera poza reginei desculta si a maimutei care mergea in pantofii reginei. Toata lumea era de acord ca regina se purtase demn, ca o reprezentanta a Angliei.
Dar o intrebare nerostita bintuia mintile englezilor:
‘Cind se descaltase regina ?’

Niciun comentariu: