duminică, 20 ianuarie 2008

Scrisoarea

S-au intilnit la Paris si trei luni au fost in alta lume, lumea indragostitilor.
Si-au spus juraminte, s-au plimbat pe sub luna si stele. El Philip Strosberg era militar in armata engleza si ea Lilianne François profesoara de engleza la ciclul primar. Fix la 5 dimineata Philip a fost anuntat ca il asteapta avionul pentru o misiune urgenta.In avion a scris o scrisore in care ii explica lui François despartirea de urgenta si a cerut-o in casatorie.
Scrisoarea a fost depusa undeva pe traseul avionului in orient. François statea la vreo 40 de kilometri de Paris intr-o mica localitate, Aleçon, dar din graba,din smucirile avionului la adresa era scris ceva de genul Al Econ asa ca de acolo pleca in Arabia Saudita si de acolo ajunse in Singapore. Facu o mica escala pe la Bombey si se indrepta apoi spre insulele Japoniei.
Intre timp Philip a fost grav ranit in misiune si in coma era acum la spitalul militar din Londra. François era la capatiiul lui si cum doctorii nu-i mai dadeau multe sanse, se hotari, chema un preot catolic si unul anglican si se casatori cu Philip punindu-si toata nadejdea in Domnul.
Scrisoarea ajunse in Australia si apoi inapoi in Ceylon unde pierdu citiva ani prin insule.
Cu ajutorul lui Dumnezeu Philip isi reveni incet. François ii povesti prin ce trecuse si-i spuse ca se casatorisera. Se mutara in casa ei de linga Paris si anii trecura, ea profesoara, el la un birou militar din Paris al Uniunii Europene.Trecura 25 de ani si se hotarira sa serbeze nunta de argint in vara, afara, in curtea amenajata.Angajara o firma de pregatit nunti care se ocupa cu totul, de la mincare si pina la muzica, de la invitati pina la tort.Era minunat.
Se aduse tortul si asa dintr-o data Fransois ii spuse lui Philip ‘Stii ca nu mai cerut niciodata in casatorie ?’ In linistea ce se facuse cind adusesera tortul, intra un postas si-i inmina lui François scrisoarea plina plina de stampile pe toate fetele. Era scrisoarea cu cererea in casatorie.

Niciun comentariu: