marți, 15 ianuarie 2008

Poveste inventata


Despre minunata poveste a reginei Victoria a Carpathiei
Si nemaipomenita intilnire a majetatii sale cu un lap-top



Cind majestatea sa regina era la castel , toate flamurile erau desfasurate in vint si tot personalul castelului forfotea mai mult sau mai putin cu vreo treaba.
Majestatea sa era o doamna cam la 40 de primaveri (virsta la care cele 40 de primaveri se transforma in 30 de veri ) cu o avangarda bine dezvoltata si o unitate centrala dotata cu 2 ochi verzi si par saten (cintec popular- ochi doi brotacei , parul cu circei , gura capsunica , nasul de furnica - sau cam asa ceva ). Sotul , regele , disparuse dupa o lunga suferinta in care nu-si putea vedea virfurile condurilor (nr.54) si cind se simtea bine punea de-i aduceau o balanta aseza pe un taler doi grajdari si pe celalalt se aseza el si in ce parte se inclina balanta in partea aia pornea cu trasura la plimbare. Intr-o dimineata pleca cu trasura , caii se speriara de un iepure alergat de iepuroaica , trasura se rasturna in riu si pluti asa pina la Danubius unde il trasera la mal niste pescari care-i facura niste saramura si de sete lua o barca si se duse in mijlocul fluviului care il purta departe , mult mai departe de povestea noastra .
Regina suferi ce suferi si cum era o femeie puternica ( la un concurs de haltere de mai de mult doborise recordul mondial ) se arunca cu toata fiinta in cresterea fiului ei Catalin de 16 ani. Catalin avea doua mari pasiuni – calculatoarele si Catalina ( o fata din Bucurestia de 14 ani - dar arata de 15) . Catalina incercase ea in tinerete ceva cu zburatorul , cu ‘cobori in jos luceafar blind ‘ dar nu mai mersese – vremurile se schimbasera si nu se alegea cu nimic cu zburatorul , asa ca toata dragostea ei o dedica viitorului rege Catalin .
Cum regina vazuse pasiunile fiului ei , il ruga sa o initieze in tainele calculatoarelor si sa i-o prezinte pe Catalina . Dupa un timp regina deveni o infocata a googlilelui si-i punea toata ziua tot felul de intrebari – sa-i arate harta Australiei , talia lui Britney , cum arata un serval si un armadillio , un armoroi si intr-o zi ii veni sa intrebe cind o sa aiba nepoti . Lap –topul , dupa un timp de gindire ii raspunse :’Cind o sa plantezi un stejar si un mesteacan si o sa-i ingrijesti ca pe nepotii tai timp de 10 ani , atunci o sa ai nepoti ‘ .
Regina facu asa cum ii spusese lap-topul . Trecura 10 ani , trecura 11 , ba chiar si 12 si tot nu avea nepoti . Suparata regina se duse si intreba lap-topul de ce nu are nepoti ?
‘ Mda , nu le stiu nici eu pe toate ..’

Niciun comentariu: