luni, 21 ianuarie 2008

Palaria

Italia de nord ravasita de ideile de separare intr-o Padanie necunoscuta era doar suprafata polica a unei lumi normale, cu alte griji,cu alte preocupari.
Giancarla Fioretti, model la o casa de prezentare de moda din Torino, se intorcea acasa, obosita, dupa ce schimbase 8 tinute ,4 coafuri si 8 incaltari dintre care 2 pe tocuri de 12 cm .
‘Giancarla !’ se auzi strigata. Se intoarse si il vazu pe tinarul Raffaelo, pe care il iubea in secret fara sa iasa dintr-o stare de confuzie poate datorata faptului ca se vedeau prea des.
Se hotarira sa mearga seara la restaurant. Cind se intilnira din nou Raffaelo ii spuse ca trebuie sa plece in Coreea cu afaceri si-i facu cererea in casatorie si o ruga sa se gindeasca pina la intoarcerea lui. Apoi un telefon urgent il smulse brutal de la masa si cu scuzele de rigoare Raffaelo pleca in graba si isi uita alaturi de Giancarla palaria.
Giancarla lua cu ea palaria, si acasa de cite ori o privea il vedea pe Raffaelo cu palaria, dar uneori i se parea era prea mare alteori prea mica pentru capul lui Raffaelo. In gluma, intr-o zi isi puse pe cap palaria si se uita in oglinda, dar in oglinda ii aparu Raffaelo in costum de aviator, linga un avion usor si in spate crestele luminate de soare ale unor munti. Purta pe cap palaria care parca era cam mica.In alta zi il vazu in tricou si pantaloni scurti, vislind intr-o barca veche pe mijlocul unui riu ce trecea printr-o jungla, iar acum palaria cu care iar aparea era cam mare. Il vazu apoi intr-un costum gri-petrol si chiar batut, cu vinatai si singe pe fata dar totdeauna cu palaria asta din mina ei pe cap. Atunci isi dadu seama ca este omul dorit, ca ii este dor de el si il astepta infrigurata.
Raffaelo veni in septembrie si in octombrie se casatorira. Dupa ceremonie Raffaelo o trecu pragul casei in brate si Giancarla isi puse din nou palaria pe cap tirindu-l pe sotul ei in fata unei oglinzi curioasa sa vada noua imagine.
In oglinda se vedeau ei, amindoi dar cu o sigura palarie in care intrasera amindoi, iar marginea palariei era rasfrinta intr-un zimbet multumit.

Niciun comentariu: