Familia Worthood era una din cele mai vechi familii din Anglia si pe blazon se vedea flamura regelui Arthur si masa rotunda. Stateau intr-un castel din comitatul Northshire pe care il reprezenta in Camera Lorzilor prin Ducele Eric de Northshire , un domn de 41 de ani , par roscat-blond si ochi albastru-spalacit , inalt de 6 picioare si 9 inci – foarte englez (daca intelegi ce vreau sa spun ). Sotia lui , Lady Fabiola , deasemeni din vechile familii , era o doamna constienta de singele albastru care-i curge prin vine. Se mindreau cu castelul lor , dar mai ales cu gradina de trandafiri si cu pilcul de stejari batrini in care isi facusera cuibul o pereche de corbi din cei de la Turnul Londrei ( care sint trecuti in bugetul Angliei la rubrica - simboluri , alaturi de ceas si de pisicile din fata cladirii Parlamentului ).
Crestini anglicani , se bucurasera tare mult cind Lady Fabiola dadu nastere unei fetite de 2 picioare lungime si 7 pounds greutate si-i pusera , viitoarei contese , numele de Elisbeth – numele reginei Angliei care binevoi sa-i fie nasa . La receptia ce a urmat la castel , linga regina stateau gazdele – Ducele si Ducesa Worthwood de Northshire si au venit sa-si prezinte omagiile ambasadori din toata lumea , fiecare aducind si un mic dar pentru mica ducesa Elisbeth .
Cind lucrurile se linistira si viata isi urma cursul normal Lady Fabiola gasi printre cadouri o cutiuta mica si in ea 6 ligurite de argint cu cite un safir in partea de jos a fiecarei lingurite , mari cit un deget care ii placura foarte mult . Le pusese pe un mic scrin , linga fereastra , cu capacul deschis , asteptind momentul sa le poata folosi pentru mica ducesa Elisbeth. Acolo straluceau in lumina soarelui si servitoarea Godwin era foarte atenta sa fie bine sterse intotdeuna.
In toamna aceasta se hotarisera sa plece trei saptamini la Perth , pentru bai. Plecasera cu ei doica si majordomul , apoi valetul domnului si camerista doamnei , restul primisera concediu si o mica bonificatie. La castel ramasese doar un valet batrin care aerisea camerele din cind in cind .
Revenisera plini de voiosie , dar Lady Fabiola de cum intra observa disparitia linguritelor de argint ; ramasese numai cutia goala cu capacul ridicat. Chema intii tot personalul si oferi 1000 de lire daca a doua zi gaseste linguritele in cutie . Apoi , cum nu aparusera , chema un detectiv vestit , un belgian stabilit in Londra.
Dupa o saptamina anuntara cazul si la politie , care luni de zile chestiona tot personalul si pe locuitorii din imprejurimi. Misterul disparitiei linguritelor ramase intact , Lady Fabiola ramase cu un regret permanent si se consola cu un set de tacimuri din argint placate cu aur si cu mici rubine pe care sotul ei Sir Eric le comandase in India special pentru ea.
Trecusera anii si mica ducesa Elisbeth devenise o adevarata domnisoara de 10 ani , foarte englezoaica si foarte baietoasa. Calarea , se urca in copaci , vina si juca football cu baietii din sat. Intr-o zi cind trimise mingea intr-un stejar batrin se catari dupa ea si gasi si cuibul corbilor plin de tot felul de obiecte stralucitoare.
‘ Mama – uite ce am gasit la corbi ‘ si-i arata lui Lady Fabiola 6 lingurite de argint innegrite de vreme , cu cite un safir in partea de jos a fiecarei lingurite , mari cit un deget care ii placusera foarte mult acum 10 ani .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu