marți, 22 ianuarie 2008

Salata de cruditati

Asmodeu tinind seama de statutul lui social, de faima pe care o avea se hotari sa faca o mare incurcatura in lume sa nu poata sa zica nimeni ca el, drac de rangul 1 se marginea doar sa fure mincarea pisicii. Asa ca incurca timpurile. Taman atunci trei ciupercute cu fustite scurte in picatele luara autobuzul si plecara la discoteca gata pregatite de rock, dar cum isi bagase dracul coada nimerira la seara de manuet. Ciupercutele se adaptara iute si
Incepura sa danseze cu plecaciuni si reverente. Erau centrul atentiei si toata lumea le invita la dans incit trebuira sa-si faca rezervarile in registre. Ei si cum la orice petrecere sint unii mai plini de ei si mai neciopliti, iata contele morcov si prietenii sai, baronul pastirnac si ducele de hrean dadura cu brutalitate pe toata lumea deoparte si infascindu-le pe ciupercute, pornira un menuet indracit. Se produse o busculada si imediat se auzi fluierul politiei-ardei usturat. In invalmaseala ce urma cei trei turbulenti reusira sa scape, ba mai mult le rapira pe cele trei ciupercute si le dusera la castelul contelui morcov. Vazind atita grosolanie, doamna varza si chiar domnul leustean anuntara pe toti prietenii ciupercutelor sa vina sa le salveze. Venira doamnele patlagelele cu surorile lor doamnele tomatele, venira domnii cartofii noi si domnii cartofii vechi, doamna mazare si coana fasole, din tari straine venira doamnele andive si multi altii in frunte cu domnul ardei gras care prelua conducerea pentru ca in tinerete facuse parte din puscasii marini.
In castel se pregatea rezistenta si in jurul contelui morcov se grupara ducesa conopida si ducesa bama, contesa boia si contele praz, baronul patrunjel si baronul tarhon si multi altii care se unisera ca un zid in jurul contelui.
Batalia a inceput in zori si peste tot zburau bucati de frunze si felii de legume.
Plictisit de atita fum si zgomot, Asmodeu intoarse timpul la loc si-si facu o salata de cruditati de care mai povesteste si acum la un toi cu tuica.

Un comentariu:

anca spunea...

Mi s-a parut super tare si mi s-a facut pofta de o salata cu de toate.
Cred ca o sa-i zic lui Adi sa aduca o varza :)